JSW wesprze GKS Jastrzębie

Jastrzębska Spółka Węglowa została sponsorem strategicznym GKS-u Jastrzębie. Uroczyste podpisanie umowy odbyło się w obecności zarządu Spółki, władz klubu, drużyny piłkarskiej, strony społecznej oraz przedstawicieli Rady Miasta.

W tym roku GKS 1962 Jastrzębie po doskonałym sezonie pewnie awansował do I ligi.

– Jestem pod ogromnym wrażeniem, że tak młody zespół tyle osiągnął. Chciałbym serdecznie pogratulować wspaniałych wyników całemu zespołowi, trenerom i szefostwu GKS-u Jastrzębie – powiedział Daniel Ozon, prezes zarządu Jastrzębskiej Spółki Węglowej i dodał:

- Życzę zawodnikom GKS-u solidarności, hartu ducha i wytrwałości w dążeniu do celu, bo są to cechy, które będą z wami przez całe życie. Trzymamy za was kciuki. Pewnie będzie różnie - jak to w życiu - ale nie zrażajcie się i wyznaczajcie sobie ambitne cele. Cieszymy się, że możemy z wami współpracować i was wspierać, zarówno duchowo, jak i finansowo.

Historia klubu piłkarskiego GKS Jastrzębie, choć pozbawiona spektakularnych sukcesów, zawiera w sobie mnóstwo upadków i wzlotów. Klub był najpierw solidnym 3-ligowcem, później dotarł do półfinału Pucharu Polski, grał też w I lidze. Najtrudniejsze były lata 2009/2010, gdy z powodu problemów finansowych i organizacyjnych drużyna uległa rozwiązaniu. Dzięki determinacji działaczy klub przetrwał i obecnie może pochwalić się kolejnymi sukcesami.

- Bardzo cieszymy się z podpisania umowy z Jastrzębską Spółką Węglową, która staje się sponsorem strategicznym GKS-u Jastrzębie. To pokazuje, że jako klub cały czas się rozwijamy i jesteśmy wiarygodnym partnerem. Coś, co jeszcze kilka lat temu wydawało się nierealne, dzisiaj staje się faktem. Jest to kolejny krok w kierunku budowy silnego klubu - powiedział Dariusz Stanaszek, prezes GKS-u Jastrzębie - klubu piłkarskiego, który stoi przed ogromną szansą rozwoju sportowo-organizacyjnego.

– Życzę klubowi powodzenia i rozwoju na wszystkich płaszczyznach. Przynosicie mieszkańcom wiele radości i sportowych emocji. Dziękuję Jastrzębskiej Spółce Węglowej za wsparcie GKS-u, to pokazuje w praktyce czym jest społeczna odpowiedzialność biznesu – podsumował spotkanie Łukasz Kasza, przewodniczący Rady Miasta Jastrzębie-Zdrój.

Jastrzębska Spółka Węglowa ufundowała klubowi nowy bęben, który podczas wtorkowego spotkania został przekazany na ręce przedstawicieli kibiców GKS-u. Zarząd Jastrzębskiej Spółki Węglowej otrzymał oficjalną koszulkę meczową GKS-u Jastrzębie.